تاریخ انتشاردوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
پژوهشگران و محققان ایرانی برای نخستین بار درجهان موفق شدند تا به دانش فنی فرآیندی سولفورزدایی اکسیداتیو نفت کوره/مازوت با استفاده از رآکتور آلتراسونیک دست پیدا کنند.
مهندس رضا مختار و گروه پژوهشی
به گزارش نفت آنلاین، مهندس رضا مختار، نخبه جوان و از کارکنان صنعت نفت کشور و مجری طرح در خصوص دانش فنی ثبت اختراع شده با عنوان « گوگرد زدایی اکسیداتیو با استفاده از راکتور التراسونیک»، افزود: این اختراع ارزشمند که با هزینه شخصی گروهی از محققین و پژوهشگران جوان کشور و با همکاری ۳۸ نفر از اساتید دانشگاه و نخبگان صنعتی انجام شده، توانسته است با جابجا کردن مرزهای علم و فناوری، توانمندی نخبگان ایرانی در سخت ترین شرایط تحریمی را به اثبات رساند.
 
این پژوهشگر نخبه و جوان ایرانی سپس در بیان مزیت های این واحد فرایندی نسبت به واحدهای قدیمی چون HDS به موارد زیر اشاره کرد:   
 
۱. دوست دار محیط زیست و کاملا سبز
 
۲. کاهش قابل توجه سرمایه گذاری ثابت
 
۳. شرایط عملیاتی ملایم نسبت به فناوری قدیمی
 
۴. توانایی حل مشکل آلودگی هوا بواسطه راه اندازی در نیروگاه ها
 
۵. ارز آوری قابل توجه از طریق تبدیل مازوت/ نفت کوره به محصولی با ارزش افزوده بیشتر
 
و ...
 
مهندس مختار با بیان اینکه تا پیش از این فرایند سولفور زدایی با التراسونیک برای نفتا و گازوئیل و برش های سبک تر از نفت کوره/مازوت بوده که آن هم در یکی دو سه سال اخیر توسط امریکاییها وارد فاز صنعتی شده و به نمایندگی های خود در چین و المان هم امتیاز آن را داده اند که بصورت پکیج فروخته می شود، افزود: ولی دانش فنی جدید ثبت اختراع شده توسط ما، علاوه بر دسترسی به دانش فنی که امریکاییها قبلا برای سولفور زدایی از برش های سبک نفتی به ان دست پیدا کرده اند، شامل دانش فنی سولفورزدایی اکسیداتیو از نفت کوره/مازوت یعنی برش های سنگین نفتی با استفاده از راکتور التراسونیک هم می شود که حتی آمریکاییها هم به آن دست نیافته اند.
 
پژوهشگرنخبه و جوان ایرانی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت های ایرانی که از دانش فنی وارداتی اولتراسونیک برای گوگردزدایی استفاده می کنند به ظرفیت صنعتی به خصوص در حوزه نفت کوره نرسیده اند و امکان فعالیت در حجم بالا را ندارند، تاکید کرد: اغلب این شرکتها اولا دارای نمایندگی از شرکت های چینی هستند و ثانیا در مقادیرمحدود فقط قادر به سولفورزدایی در برش های سبک نفتی خواهند بود؛ چون دانش فنی سولفورزدایی اکسیداتیو از نفت کوره/مازوت با استفاده از راکتور التراسونیک با شماره اختراع 110546 مورخ 14 اسفند 1402 برای اولین بار توسط ما به ثبت داخلی و بین المللی رسیده و تا کنون حتی آمریکایی ها هم موفق به دست یافتن به آن نشده اند.
 
سولفورزدایی از سوخت
 
سازمان بین المللی دریانوردی مقررات جدیدی را به اجرا گذاشته است که براساس آن کشتی‌های دریایی در سراسر جهان ملزم به استفاده از سوخت های دریایی با محتوای گوگرد 0.5٪ در لیتر از ژانویه 2020 هستند. این مقررات جدید تغییرات عمیقی را در پردازش سوخت های دریایی می طلبد. به منظور تحقق قوانین جدید برای سوخت های کم گوگرد، به یک فرآیند گوگرد زدایی کارآمد نیاز است. گوگردزدایی اکسیداتیو با کمک اولتراسونیک/التراسونیک سوخت های هیدروکربنی مایع مانند بنزین، نفتا، دیزل، سوخت دریایی و غیره یک روش بسیار کارآمد و قابل دوام برای حذف گوگرد از جریان های حجم زیادی از سوخت های سنگین است.
مهندس رضا مختار نفت
https://naftonline.ir/video/29828/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تازه ترين نظرات
0