سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده بر حمایت کشورش از ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق خط لوله ترکیه تاکید کرد.
صادرات نفت
به گزارش نفت آنلاین به نقل از کردپرس، صادرات نفت اقلیم کردستان از ماه مارس ۲۰۲۳ و در پی رأی اتاق بازرگانی بینالمللی متوقف شده است. در مقاطع مختلف، احتمال ازسرگیری صادرات وجود داشته اما همچنان این روند مسدود مانده است.
تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی تاکید کرد «لازم است دولت عراق و همه طرفهای ذیربط برای آغاز مجدد فعالیت خط لوله نفتی عراق-ترکیه به توافق برسند.»
اظهارات تمی بروس، صریحترین موضعگیری ایالات متحده در حمایت از ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان تاکنون به شمار میرود. کمی قبل از آن، انجمن صنعت نفت اقلیم کردستان یا (APIKUR) در اواخر ماه مارس، بغداد را به نقض یکجانبه مفاد قرارداد صادرات نفت متهم کرد.
APIKUR در بیانیهای، رفتار بغداد را «سوء نیت» توصیف کرده و از رویکرد وزارت نفت عراق انتقاد کرده. این اتحادیه مشتکل از هشت شرکت نفتی خارجی از ازسرگیری صادرات نفت سر باز زده است.
بروس در اظهارات خود بر این نکته تأکید کرد که «دولت عراق باید مفاد قراردادهای موجود با شرکتهای آمریکایی را محترم بشمارد».
بروس همچنین در پاسخ خود به آسیبهایی که عراق از بابت تأخیر در احیای صادرات نفت اقلیم متحمل میشود، اشاره کرد و گفت: «دو سال توقف فعالیت خط لوله، توسعه اقتصادی عراق را مختل، ثبات اقتصادی منطقه را تضعیف و مشاغل حوزه انرژی در آمریکا را که به این خط لوله وابستهاند، تهدید میکند.»
او افزود: «ایالات متحده آماده است در صورت حلوفصل سریع این مسئله، فرصتهای تجاری آمریکا در عراق را گسترش دهد و بلافاصله فعالیت خط لوله را از سر بگیرد.»
بروس در پایان تأکید کرد: «خط لوله نفتی عراق-ترکیه نقشی حیاتی در پایداری اقتصاد انرژی اقلیم کردستان عراق ایفا میکند و برای شرکتهای آمریکایی فعال در این منطقه نیز سودمند است.»