تاریخ انتشارسه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹
جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از ذخایر عظیم و ارزشمند نفت و گاز، پتانسیل بالایی در زمینه صادرات انواع فرآورده‌های نفتی دارد. این در حالی است که سهم بخش خصوصی در این حوزه با حد مطلوب خود فاصله دارد و به دلیل وجود فرصت های تجاری سودآور در این بخش، توان بالایی جهت مشارکت فعال بخش خصوصی در بازار صادراتی فرآورده های نفتی دیده می¬شود. در این راستا، مرکز آموزش بازرگانی ایران با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، به دنبال توانمندسازی فعالان بخش خصوصی در این زمینه و رفع موانع موجود در مسیر صادرات فرآورده‌های نفتی است.
برگزاری دوره جامع صادرات فرآورده‌های نفتی در مرکز آموزش بازرگانی
مشارکت بخش خصوصی در صادرات فرآورده‌های نفتی، فواید متعددی برای کشور به همراه دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • افزایش صادرات غیرنفتی : مشارکت بخش خصوصی موجب تنوع‌بخشی به سبد صادراتی کشور و کاهش وابستگی به صادرات نفت خام می‌شود.
    ایجاد اشتغال: رونق صادرات فرآورده‌های نفتی، زمینه اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم را فراهم می‌کند.
    افزایش درآمد ارزی: کسب درآمد ارزی از طریق صادرات، به تقویت هر چه بیشتر بنیان‌های اقتصادی کشور کمک می‌کند.
    توسعه دانش و فناوری: حضور در بازارهای بین‌المللی، انگیزه لازم برای به‌روزرسانی دانش و فناوری در صنعت نفت و گاز را ایجاد می‌کند.
دوره جامع صادرات فرآورده‌های نفتی یکی از دوره‌های جامع مدرسه صادرات مرکز آموزش بازرگانی است. هدف از تشکیل مدرسه صادرات، توانمندسازی صادرکنندگان و کمک به توسعه صادرات کشور است.
صادرات فرآورده‌های نفتی، با وجود سودآوری و پتانسیل‌های فراوان، چالش‌های متعددی را برای فعالان این حوزه به همراه دارد. عدم آگاهی کافی از پیچیدگی‌های آن، بسیاری از افراد را به آزمون و خطا و متحمل شدن ضرر و زیان سوق می‌دهد. در این میان، شرکت‌ها نیز برای آموزش کارکنان خود در این زمینه با کمبود منابع و  مراکز آموزشی مناسب روبرو هستند.

در پاسخ به این نیاز، دوره جامع صادرات فرآورده‌های نفتی در مرکز آموزش بازرگانی طراحی شده است تا با ارائه آموزش‌های تخصصی و جامع در تمامی ابعاد این حوزه، سطح دانش و مهارت فعالان و علاقمندان به این حوزه را ارتقا بخشیده و به بهبود مستمر آن کمک نماید.

مرکز آموزش بازرگانی در تلاش است تا این دوره آموزشی را به صورت یک دوره کاربردی و عملیاتی در اختیار علاقمندان به این حوزه قرار دهد. در این دوره آموزشی، به جای ارائه مباحث نظری و تئوری محض، به بررسی نمونه‌های واقعی و مطالعات موردی و انتقال تجربیات متخصصان پرداخته می‌شود تا شرکت‌کنندگان بتوانند با چالش‌های واقعی صادرات فرآورده‌های نفتی آشنا شده و راهکارهای مناسب برای رفع آنها را بیاموزند.

در این دوره، تمامی گلوگاه هایی که به عنوان چالش‌های اصلی در مسیر صادرات فرآورده نفتی وجود دارد؛ مطرح می شود و پاسخ و راهکار مناسب در اختیار دانش‌پذیران قرار خواهد گرفت.

سرفصل‌های دوره جامع صادرات فرآورده‌های نفتی

دوره‌ جامع صادرات فرآورده‌های نفتی، سرفصل‌های مختلفی را دربرمی‌گیرد که به طور کلی در سه بخش اصلی دسته‌بندی می‌شوند:
  • مراحل پیش از ورود به حوزه بازرگانی بین الملل
    مراحل معاملاتی
    مراحل پس از انجام معاملات
استفاده از تجربیات متخصصان برجسته

در این دوره، از توانمندی و تجربه افراد بسیار مجرب و تحصیل‌کرده در حوزه فرآورده‌های نفتی و صادرات کالا استفاده شده است. اساتید این دوره در زمینه‌های مختلفی از جمله:
  • معاملات
    بازرگانی بین‌الملل
    تبادلات مالی و بانکی
    فعالیت در حوزه تراستی‌ها
    گمرک
    سامانه‌های نظارتی در حوزه صادرات فرآورده‌های نفتی
    لجستیک و حمل و نقل
    امور مرتبط با رفع تعهد ارزی
    شناخت بازارهای هدف صادراتی
    شناخت ویژگی و مشخصات محصولات و فرآورده های نفتی
دارای تخصص و تجربه هستند.
مسلماً بهره‌گیری از تجربه افرادی که در این حوزه فعالیت‌های متمادی طی سال‌های اخیر داشته‌اند، می‌تواند راهگشای بسیار خوبی برای حل مسائل تجار و بازرگانان و به طور خاص بخش خصوصی کشور باشد.

مزایای دوره‌ جامع صادرات فرآورده‌های نفتی
  • ارائه آموزش‌های کاربردی و به‌روز: ین دوره‌ها توسط اساتید مجرب و باسابقه در حوزه صادرات فرآورده‌های نفتی برگزار می‌شود.
    مطالعه موردی و بررسی تجارب واقعی: در این دوره‌ها، به بررسی نمونه‌های واقعی از صادرات فرآورده‌های نفتی و چالش‌های پیش روی آنها پرداخته می‌شود.
    شبکه‌سازی و ارتباط با فعالان این حوزه: شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها، فرصت برقراری ارتباط با سایر فعالان بخش خصوصی و دولتی در حوزه صادرات فرآورده‌های نفتی را پیدا می‌کنند.
    ارائه گواهینامه معتبر:  به شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها، گواهینامه معتبر اعطا می‌شود که می‌تواند در ارتقای جایگاه شغلی آنها مؤثر باشد.
با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور، صادرات فرآورده‌های نفتی می‌تواند به عنوان یک موتور محرک برای توسعه اقتصادی ایران ایفای نقش کند. مشارکت بخش خصوصی در این زمینه، نقشی کلیدی در تحقق این امر دارد. مرکز آموزش بازرگانی ایران با برگزاری دوره‌های جامع آموزشی و تخصصی، در تلاش است تا گام موثر و اثربخشی در راستای ارتقای توانمندی فعالان بخش خصوصی و رفع موانع موجود در مسیر صادرات فرآورده‌های نفتی بردارد.

برای شرکت در دوره جامع صادرات فرآورده‌های نفتی می توانید به وبسایت مرکز آموزش بازرگانی به آدرس ibtc.ir  مراجعه و یا با شماره ۰۲۱-۸۶۹۵ داخلی ۱ تماس حاصل نمایید.
 
https://naftonline.ir/news/29940/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تازه ترين نظرات
0