مدیرتولید مناطق نفتخیز جنوب از بومی سازی مواد تعلیق شکن برای نخستین بار در کشور خبر داد.
اخبار شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب || نفت آنلاین
به گزارش نفت آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مناطق نفتخیز جنوب، مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به بومی سازی این محصول برای نخستین بار در کشور گفت: بیش از 80 درصد مواد شیمیایی مورد مصرف را مواد تعلیق شکن تشكيل مي دهند که در کارخانجات بهره برداری و نمک زدایی به منظور جداسازی آب و نمک از نفت خام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
مهندس سعید کوتی بیان داشت: بومی سازی این ماده استراتژیک به روش های مختلفی در حال انجام است که می توان به بومی سازی مواد تعلیق شکن با استفاده از ترکیبات نانو به منظور افزایش راندمان این مواد و همچنين تهیه مواد تعلیق شکن سازگار با محیط زیست با همکاری مراکز تحقیقاتی و علمی اشاره کرد.
وی افزود: در گذشته کلیه محصول به صورت کامل از خارج وارد می شد که مستلزم صرف هزینه بالا، خروج ارز و ایجاد وابستگی می شد اما با تلاش و کوشش و اتکا به توان تولیدکنندگان و سازندگان داخلی و طی کردن مراحل مطالعاتی، آزمایشگاهی و میدانی نسبت به بومی سازی این محصول اقدام شد که خوشبختانه موفقیت آمیز بود.
مدیر تولید مناطق نفتخیز جنوب درخصوص دستاورد اقتصادی مهم گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به زمان مشابه سالهاي قبل، با بهينه سازي مصرف و انجام یک سری اصلاحیه هاي فرآيندي، رفع برخی اشکالات عملیاتی و پایش های دقيق و منظم توانستیم بیش از 3800 بشکه صرفه جویی در استفاده از مواد تعلیق شکن داشته باشیم که صرفه اقتصادی آن بالغ بر 270میلیارد ریال است.
مهندس کوتی در پایان بيان داشت: مواد تعلیق شکن بومی سازی شده توسط کمیته ارزیابی مواد تعلیق شکن شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مورد تأیید قرار گرفته و خوشبختانه از کیفیت قابل قبولي برخوردار است.
گفتنی ست تعلیق شکن ها مواد فعال سطحی هستند که به هنگام اضافه شدن به مخلوط آب و نفت منجر به کاهش کشش سطحی قطرات آب در نفت شده و باعث به هم چسبیدن قطرات و تشکیل قطرات بزرگتر می گردد که به سبب اختلاف چگالی میان آب و نفت از هم جدا می شوند.