وضعیت معیشتی نیروهای ارکان ثالث و پیمانکاری وزارت نفت به قدری از گذشته خراب شده که در حال حاضر با بند و تبصره ها و دستورالعمل های جدید هم بعید به نظر می رسد تغییرات آنچنانی حاصل شود.
شیدا آریایی پور | کارشناس نفت و انرژی | وضعیت نیروهای قراردادی و پیمانکاری حوزه نفت و گاز همچنان بر روال سابق می چرخد.
با اینکه دولت جدید و شخص وزیر نفت برای تغییرات اساسی در این بخش دستورات و تاکیدات زیادی داشته اند و معاون نیروی انسانی وزارت نفت نیز در این زمینه قول هایی داده، اما هنوز در بر همان پاشنه می چرخد.
وضعیت معیشتی نیروهای ارکان ثالث و پیمانکاری وزارت نفت به قدری از گذشته خراب شده که در حال حاضر با بند و تبصره ها و دستورالعمل های جدید هم بعید به نظر می رسد تغییرات آنچنانی حاصل شود.
شتاب بی قید وبند تورم در کشور و مشکلات اقتصادی سبب شده تا این قشر از کارکنان تلاشگر و مظلوم صنعت نفت در بدترین شرایط کاری هم دستشان به جایی بند نباشد و همچنان در افسوس تغییر وضعیت خود باشند.
نبود امنیت شغلی و ترس و لرز روزهای پایانی قراردادها، همچنان تن و بدن این قشر ضعیف را می لرزاند و باوجود سوابق کاری بالا همچنان باید منتظر تمدید قرارداد و ادامه همکاری با این صنعت پر پول باشند.
عدم عدالت در پرداخت اضافه کاری، پاداش بهره وری، بیمه تکمیلی، خدمات بهداشتی و درمانی و بسیاری از تبعیض های دیگر به اندازه ای در طول این سال ها وجود داشته که اگر بنا بر تغییر و اصلاح این روند باشد باید خانه از پای بست درست شود.
با اینکه مهدی علی مددی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در ماه های اخیر حتی از افزایش حق الزحمه بهره وری کارکنان قرارداد مدت موقت به میزان 30 برابر حداقل دستمزد شورای عالی کار سخن به میان آورده، اما به نظر می رسد شتاب افزایش تورم به اندازه ای است که بخش کوچکی از خلأ معیشتی این کارکنان را پر خواهد کرد.
ضربه ای که در دولت قبل در حوزه منابع انسانی وزارت نفت بر پیکره نحیف کارکنان قرارداد مدت موقت و پیمانکاری این صنعت وارد شد در طول تاریخ بی سابقه بود و بیژن زنگنه بدون کوچکترین اعتقادی به نیروی انسانی، بالاترین مشکلات را برای این دسته از کارکنان صنعت نفت به ارمغان آورد.
افشای فیش های حقوقی آنچنانی مدیران از راهروهای شرکت های مختلف نفتی نشان می دهد که هرآنچه از دستاویزی به حقوق بیت المال بوده برای عده ای خاص صورت گرفته و قشر اعظم کارکنان این صنعت، ازجمله کارکنان قراردادی ، پیمانکاری برای رسیدن به حداقل نیازهای قانونی و حقوقی خود محروم مانده اند و این اتفاق تنها در سایه سوء مدیریت وزیر پیشین نفت و مدیران ارشد او رخ داده است.
در این میان حضور پیمانکاران مختلف که بین کارفرما و کارگر قرار گرفته و با هزار ترفند و تمهید از حق و حقوق کارگران کاسته و بر داشته های خود می افزایند نیز داستان غم باری است که سال هاست در اکثر دستگاه های اجرایی شاهد آن هستیم.
در حالی که اگر این واسطه ها که برخی براساس رانت و ارتباط در مصدر کار قرار می گیرند نباشند، حق و حقوق کارگران و کارکنان قراردادی نفت بهتر به آن پرداخت شده و از حیف و میل بیت المال جلوگیری خواهد شد.
به نظر می رسد در دولت جدید بنا بر تغییرات اساسی در بهبود معیشت کارکنان قرارداد مدت معین و پیمانکاری است و اگر وعده هایی که برروی کاغذ داده شده به مرحله عمل برسد شاید بتوان شاهد اندک بهبودی در شرایط فعلی بود.
اوج تبعیض یعنی نزدیک به ۲۰ سال سابقه کار.داشته باشی هنوز بصورت قرارداد موقت که اگر در هر ارگان و سازمان مشغول بکار بودیم ۱۰ سال پیش تبدیل وضعیت میشدیم و جالب تر اینجاست که نیروی پیمانکاری که سال ۱۴۰۰ به مجموعه نفت ملحق شدند صرف مصوبه جدید ایثارگران تبدیل وضعیت میشوند آنهم بصورت رسمی اما ۴۳۰۰۰ نفر نیروی قرارداد موقت هنوز در بلاتکلیفی و خسته و نا امید از وعده های پوچ مسوولین ....لطفا منعکس بفرمایید
پیمانکار حتی از پول غذای نیروی پیمانکاری هم دزدی میکنه و بی کیفیت ترین و ارزان ترین غذا را به این نیروها میدهد. امیدوارم خدا ریشه هر چی پیمانکار و حامیان این زالو صفتان را از زمین محو کند
در اصل پیمانکارها، خودت مديران و روسای ادارات شرکتها هستند، بخصوص در شرکت نفتی و تابعه، اگه کمی مو شکافی کنید به سر نخ و مدیران و روسا میرسید، چون همیشه حق و پشت پیمانکار هستند و حق و حقوق کارگر را ضایع میکنند
بعضی هاتون نیروهای کارآمدی هستند ولی خیلی هاتون هم با تبعیض و پارتی استخدام شده اند ، چطور انتظار عدالت دارند؟
البته امسال پاداش بهره وریشون هم دوبرابر شده
تا بوده کف پاداش نصیب کارکنان پیمانکار و قرارداد موقت میشده،حالا هم جناب اوجی به این تبعیض پایان داد،انشالله همسان سازی حقوق بین کارکنان رسمی وقراردادی وپیمانکاری هم انجام میدن و این بی عدالتی تمام میشه
بنده شاغل در عسلویه به عنوان کارشناس مکانیک هستم و به وضوح تبعیض و بی عدالتی بین نیروهای رسمی و پیمانکاری و ارکان ثالث رو می بینم از هر لحاظ تصور کنید کاملا تفاوت و بی عدالتی مشهود است حقوق و مزایا اصافه کار وام و...
جای تاسف است این بی عدالتی ها
سلام من کا مند بازنشسته زوتر موعد بازنشسته شدم به دلیل بی عدالتی وزیر نفت. و نداند ارتقای تحصیلی بنده رزمنده 6 ماه هستم. حتی دیوان عدالت اداری شکایت کردم. به جایی نبرده است انشاله وزیر نفت کاری کنند
متاسفانه حق و حقوق کارگران قراردادی و پیمانکاری داره تو جیب وزارت نفت و پیمانکار میره،کارگران نفت وضعیت بدی دارن اکثرا توی مرخصی رو آوردن به مسافرکشی تا بتونن امرار معاش کنن
با احترام به نظر نویسنده، من کارمند رسمی نفت هستم. با این فرمون که مسولین دارن پیش میروند تا چند وقت دیگر کارمندان رسمی باید زیر نظر کارکنان غیر رسمی کار کنند زیرا با همین افزایشات اعمال شده به حقوق این عزیزان در برخی واحدها برابر با رسمیها دریافت میکنند. ظاهراً قصد نهایی تصمیم گیرندگان حذف تدریجی استخدام رسمی و رفتن به سمت استخدام قراردادی در کل صنعت نفت است. در حال حاضر کاهش حقوق پرسنل رسمی و افزودن به حقوق کارمندان غیررسمی در حال اجرا است.