تاریخ انتشاردوشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۱
عملیات حفاری در میدان مشترک فروزان در قالب طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با استقرار نخستین دکل حفاری (WELL TARGET 1) آغاز شد.
میدان نفتی فروزان | نفت آنلاین
میدان نفتی فروزان | نفت آنلاین
به گزارش نفت آنلاین ، قرارداد نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان مشترک فروزان که مردادماه پارسال میان شرکت نفت فلات قاره ایران و پتروپارس و مبین‌سازه‌گستر امضا شد، وارد مرحله عملیات حفاری شده و بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران قرار است در این مرحله، دکل WT۱ هفت حلقه چاه را در موقعیت سکوی اقماری F18 در ناحیه FX فروزان حفاری کند.

مرور عملکرد نفت در فروزان در یک سال اخیر

پس از امضای قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت فروزان در مردادماه سال ۹۹، این میدان مشترک شاهد اقدام‌های توسعه‌ای دیگری نیز بوده که مهم‌ترین آن، نصب سکوی مسکونی جدید میدان فروزان در آبان‌ماه پارسال است. این سکو به وزن ۶۸۰ تن با ابعاد ۲۰ در ۱۴ متر، در چهار طبقه ساخته و با نصب آن، امکانات رفاهی مناسبی برای کارکنان بخش بهره‌برداری میدان فراهم شد.

با تخریب سکوی مسکونی قدیمی فروزان، محل اسکان کارکنان سکو به بارج حفاری منتقل شده بود و این موضوع به مانعی برای استقرار دکل حفاری جدید در این محل تبدیل شد که با نصب سکوی مسکونی جدید و تغییر محل استقرار همکاران، مشکل استقرار دکل حفاری در مجاورت سکوی F16 نیز برطرف شد.

در عین حال ساخت سکوهای FY-A و FZ-A میدان فروزان نیز در کارگاه‌های مستقر در خرمشهر درحال اجراست؛ پیش از این شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام کرده بود که در میدان فروزان، افزون بر اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید، طرح مجزایی که از سال‌های قبل با همکاری شرکت تأسیسات دریایی در این میدان دنبال می‌شده نیز تعیین‌تکلیف و کارگاه تأسیسات دریایی فعال شده است.

بهمن‌ماه پارسال نیز پروژه انتقال گاز مجتمع دریایی فروزان به خارک با هدف جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل، کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی و تأمین خوراک پتروشیمی خارک به بهره‌برداری رسمی رسید. با اجرای این پروژه، روزانه از سوزاندن ۴۵ تا ۶۵ میلیون فوت‌مکعب گاز جلوگیری می‌شود که با انتقال حدود ۳۵ درصد گاز تولیدی به خشکی، سهمی بسزا در کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی و کاهش خطرهای ناشی از ارسال حجم زیاد گاز به مشعل و جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی دارد. فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای اجرای پروژه زودهنگام گازرانی چاه‌های فروزان از دیگر اهداف این پروژه اعلام شده است.

در مسیر اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت میدان فروزان، شرکت پتروپارس به‌عنوان پیمانکار این طرح، در بهمن‌ماه ۹۹ و در حاشیه نمایشگاه صنعت نفت، قراردادی به ارزش ۶.۵ میلیون یورو با هدف تأمین لوله‌های جداری چاه‌های میدان فروزان با شرکت لوله‌گستر اسفراین امضا کرد که نخستین محموله آن خردادماه امسال به بوشهر انتقال یافت.  

برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری دومین دکل حفاری

در قالب این طرح، عملیات حفاری در میدان فروزان نیز کلید خورده و بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران، افزون بر دکل WT1 که قرار است هفت حلقه چاه را در موقعیت سکوی اقماری F18 در ناحیه FX فروزان حفاری کند، برای تسریع در انجام عملیات بخش روسطحی طرح در نظر است که از خدمات دکل حفاری دیگری نیز استفاده شود که پس از آماده‌سازی مقدمات، به‌زودی به میدان فروزان اعزام و در دیگر سکوهای اقماری موضوع قرارداد به حفاری و تعمیرات بعضی از چاه‌های میدان انجام می‌شود.

در طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت فروزان در مجموع ۲۶ حلقه چاه حفاری خواهد شد که تعداد چاه‌های جدید حفاری ۱۳ حلقه عنوان شده و سایر عملیات روی چاه‌ها تعمیراتی است،میدان مشترک فروزان در ۱۰۰ کیلومتری بوشهر و در مرز آبی ایران و عربستان در خلیج‌فارس قرار دارد.
https://naftonline.ir/news/24256/
منبع : وزارت نفت
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

تازه ترين نظرات
0