در شرایطی که عربستان کاهش تولید داوطلبانه خود را تمدید میکند، امارات اعلام کرده قصد افزایش تولید را دارد که با توجه به بالا رفتن قیمت نفت به دنبال کاهش تولید عربستان، کاملا به نفع امارات و درآمدهای نفتی آن خواهد بود.
به گزارش نفت آنلاین به نقل از اویل پرایس، امارات در ماه گذشته اعلام کرد دنباله روی عربستان در کاهش تولید داوطلبانه نخواهد بود و پایین آمدن تولید عربستان برای متعادل کردن بازارها کافیست.
امارات مدتهاست تلاش میکند مجوز تولید بیشتر از سهمیه خود در اوپک را دریافت کند. سومین تولید کننده بزرگ اوپک به حفظ سطح فعلی تولید خود قانع نیست بلکه از اوپک خواسته بتواند تولید خود را 200 هزار بشکه در روز در سال آینده میلادی افزایش دهد و به 3.2 میلیون بشکه برساند.
اما لازم نیست امارات تا 2024 برای رسیدن به منافع این به اصطلاح زیرکی خود صبر کند. قیمت نفت از زمان آغاز کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکهای عربستان حدود 15 درصد افزایش یافته است. در واقع تمام بار کاهش تولید بر دوش عربستان است، اما بیشترین سود را امارات میبرد.
امارات قصد دارد ظرفیت تولید نفت خام خود را تا 2027 به 5 میلیون بشکه در روز برساند، یعنی بالاتر از سهمیه 3 میلیون بشکهای اوپک.
شرایط زمانی جالبتر میشود که بدانید امارات از نظر درآمد سرانه بسیار ثروتمندتر از عربستان است. یعنی عربستان بیشتر نگران قیمت کوتاه مدت نفت است که میتواند هزینههای دولت را تحت تاثیر قرار دهد. عربستان با سطح تولید فعلی به نفت 100 دلار در هر بشکه برای متعادل کردن بودجه خود نیاز دارد.
اگر عربستان تصمیم بگیرد باز هم تولید خود را از سطح فعلی پایینتر بیاورد امارات شاهد افزایش قابل توجه درآمدهای نفتی خود خواهد بود.
بسیاری از متخصصان بازار در ماه گذشته پیشبینی میکردند عربستان کاهش تولید داوطلبانه خود را تمدید کند ولی 250 تا 500 هزار بشکه در روز از حجم این کاهش تولید بکاهد. اما یک هفته بعد عربستان اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه خود را در سپتامبر ادامه میدهد و در صورت لزوم و برای رسیدن به هدف مورد نظر باز هم آن را تمدید میکند و ممکن است بر حجم این کاهش تولید هم بیفزاید.
تقاضای ضعیف از سوی بزرگترین مصرف کنندگان نفت دنیا ممکن است عربستان را به کاهش بیشتر تولید تشویق کند. واردات نفت خام چین 2.412 میلیون بشکه در روزکاهش یافته و به پایینترین رقم طی شش ماه گذشته یعنی 10.429 میلیون بشکه در روز رسیده است.
تقاضا برای نفت در هند هم با 4.70 میلیون بشکه در روز در ماه ژوئیه ضعیفتر از حد انتظار بوده است.
اما تحلیلگران بانک سرمایهگذاری استاندارد چارترد عقیده دارند عربستان نیازی به کاهش بیشتر تولید ندارد چون ذخایر نفت خام دنیا رو به کاهش است.
بیشتر متخصصان انرژی پیشبینی کردهاند بازارهای جهانی نفت به تدریج با کمبود عرضه مواجه میشوند که قیمت نفت را در ادامه سال جاری میلادی بالاتر میبرد.