رئیس هیئترئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت گفت: در مجموع این صندوق در زنجیره ارزش پتروپالایشگاه دهلران حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری میکند.
به گزارش نفت آنلاین، عبدالحسین بیات در پنجاه و دومین نشست شورایعالی پروژههای صندوق بازنشستگی صنعت نفت با تأکید بر این که یکی از طرحهای موردتوجه شورایعالی پروژهها در طول یک سال گذشته، روند رشد و پیشرفت پتروپالایشگاه دهلران بوده است؛ گفت: هم اکنون این واحد از پیشرفت فیزیکی بالای ۸۳ درصد برخوردار است.
وی اظهار کرد: گازهای همراه نفت تولید شده در حوزه نفتی دزفول شمالی شامل میدانهای دهلران، آذر، پایدار، پایدار غرب، چشم خوش و بنگستان بعد از تقویت فشار در این واحد پالایشی تبدیل به ارزشافزوده و محصولات پاییندستی میشوند. در مجموع ۲۴۰ میلیون فوت مکعب گاز جمعآوریشده از میدانهای یاد شده به سمت واحد انجیال ۳۱۰۰ پتروپالایشگاه دهلران تزریق میشود.
رئیس هیئترئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت افزود: تا به امروز تنها راه ازبینبردن گازهای همراه نفت خام سوزاندن بود و سوزاندن این گازها جز آلودگی محیطزیست عملاً فایدهٔ دیگری برای کشور نداشته است، با بهرهبرداری از پتروپالایشگاه دهلران نزدیک به ۲۴۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز به ۴۰ هزار بشکه محصول ترکیبات سنگین هیدرکربوری یا سی تو پلاس تبدیل میشود. و مقرر است +C۲ تولیدی در این کارخانه گاز و گاز مایع در واحد الفین پتروشیمی دهلران تبدیل به محصول با ارزش اتیلن شود.
بیات افزود: محصول تولیدی دیگر این شرکت ۱۵۳ میلیون استاندارد فوت مکعب تولید گاز متان است که بخشی از این گاز در داخل واحد انجیال ۳۱۰۰ مصرف و مازاد آن به شبکه سراسری گاز کشور (آی گت) تزریق میشود. همچنین میعانات گازی با حجم روزانه ۸۵۰ بشکه و روزانه حدود ۴۰۰ تن گوگرد از دیگر محصولات جانبی این واحد است.
وی افزود: نزدیک به ۶۰۰ هزار تن اتیلن تولیدی در پتروشیمی دهلران در واحدهای پاییندستی واحد الفین به پلیاتیلن سنگین، پلیاتیلن سبک خطی و پروپیلن تبدیل میشود، واحدهای پاییندستی الفین دهلران بهصورت EPC از سوی شرکت EIED که از شرکتهای گروه اقتصادی صندوقهاست در حال اجرا است.
وی گفت: در مجموع در این زنجیره از مرحله اخذ خوراک در ان جی ال ۳۱۰۰ تا واحدهای الفین و پلیالفین در پتروشیمی دهلران حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری صورت خواهد گرفت که به یکی از منابع پایدار برای پشتوانه اقتصادی صندوقها بدل خواهد شد.
خلق منابع پایدار
شایانذکر است، صندوق بازنشستگی صنعت نفت حدود دوم سوم منابع پرداختی مستمری و مقرری بازنشستگان و بازماندگان تحت پوشش را از محل همین نوع سرمایهگذاریها تأمین و پرداخت میکند؛ لذا برای استحکامبخشی هر چه بیشتر این فرایند از ۲ سال پیش تا کنون برنامه خلق منابع پایدار برای صندوقها آغاز شده است.
صندوق بازنشستگی صنعت نفت از سازوکارها و ظرفیتهای تأمین منابع برای توسعه پروژههای خود بهرهمند میشود. در راهبرد نو، این گروه اقتصادی کوشش میکند باتکیهبر اعتبار و نشان تجاری خویش با بهرهمندی از منابع بازار سرمایه و بانکها برای صندوق ارزشافزوده و پروژه ایجاد کند؛ بنابراین تسهیلات دریافتی پس از یک تا دو سال بازپرداخت میشود؛ اما پروژهها و صنایع ساخته شده تا سالها برای صندوق نفت باقی خواهند ماند و سبب تقویت منابع ورودی آن میشود.