به گزارش نفت آنلاین ؛ حسن فرهادی که در سمت رئیس عملیات گذر از جداره مدیریت خدمات ویژه شرکت مشغول به کار است، در باره این کتاب توضیح داد: محتوای این اثر برداشت های علمی از کتاب های تخصصی در موضوع حفاری جهت دار و افقی و دانسته های عملی و تجربی حاصل ۲۹ سال کار در صنعت حفاری می باشد.
وی گفت: از حدود سه دهه خدمت در این صنعت ۲۴ سال در عملیات ویژه حفاری کار کرده که حاصل آن تجربیات بسیار ارزشمند است که قصد دارد به رشته تحریر در آورد.
فرهادی افزود: این کتاب به طور یکپارچه به مبحث حفاری افقی و جهت دار، کاربردهای این شیوه حفاری، طراحی چاه های جهت دار، تعاریف اصطلاحات این نوع حفاری می پردازد.
نویسنده کتاب مبانی حفاری جهت دار و افقی چاه های نفت و گاز مباحث مربوط به موتورهای درون چاهی و شعاع چاه ها، مهندسی حفاری جهت دار و افقی، انواع پایدار کننده ها و لوله های سنگین کاربردی در این روش حفاری را بخش دیگری از مطالب مطرح شده در این کتاب برشمرد.
وی اظهار کرد: انواع تبدیل های حفاری جهت دار، تجهیزات جهت یابی سطحی و درون چاهی، انواع و اقسام روتورها و معرفی سایر تجهیزات و نحوه کاربست در این شیوه حفاری از نکاتی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
فرهادی گفت: تلاش شده در این کتاب تخصصی تا جای ممکن مطالب فنی و اختصارات تخصصی به بیان ساده طرح گردد و برای آشنایی و آموزش تمام سطوح از مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مورد استفاده واقع شود.
رئیس عملیات گذر از جداره مدیریت خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران افزود: حفاری جهت دار و افقی باعث اتصال شکاف های عمودی مخزن به یکدیگر و افزایش بهره وری بیشتر از مخزن می گردد.
وی اضافه کرد: این روش حفاری همچنین سبب تولید از مخازن با ضخامت کم (یک الی دو متر) در نواحی عملیاتی که ساختار زمین شناسی دارای ابهاماتی باشد و چند ویژگی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.NIDC