کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از حضور شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در سومین همایش «پتروتک»

سایت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب , 6 اسفند 1403 ساعت 12:26

سومین همایش «پتروتک» با حضور مدیران ارشد صنعت نفت در تهران در حال برگزاری است.


حضور مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در سومین همایش پتروتك

سومین همایش «پتروتک» با محوریت فناوری‌های نوین در صنعت نفت، با حضور مدیران ارشد این صنعت در پژوهشگاه صنعت نفت آغاز شد.

در این رویداد، مهندس ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، به همراه جمعی از مدیران، روسا و کارشناسان این شرکت حضور دارند و در نشست‌های تخصصی مرتبط با تحول دیجیتال، هوش مصنوعی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مشارکت می‌کند.

همچنین در حاشیه این همایش، چند قرارداد تولید بار اول همکاری بین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت‌های دانش‌بنیان امضا خواهد شد. 

این قراردادها در راستای توسعه فناوری‌های نوین و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی برای ارتقای عملکرد صنعت نفت کشور منعقد می‌شوند.


مهندس ابراهیم پیرامون
امضای قرارداد تولید بار اول سیال تكمیل چاه‌های نفت و گاز در مناطق نفت‌خیز جنوب
در سومین همایش پتروتک که یکشنبه (پنجم اسفند) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب یک قرارداد تولید بار اول را با یک شرکت دانش‌بنیان امضا کرد.

این قرارداد بین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت پترو پژوهان نانو گستر منعقد شد.

بر اساس این قرارداد، ساخت و ارزیابی میدانی سیال تکمیل چاه‌های نفت و گاز جایگزین کلسیم بروماید با نام تجاری PROCOMP-V در میادین تحت پوشش شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اجرایی خواهد شد.

گفتنی ست ارزش این قرارداد ۲,۹۸۸ میلیارد ریال است.

 هدف از این همکاری، استفاده از توان داخلی برای تولید مواد پیشرفته مورد نیاز صنعت نفت و کاهش وابستگی به واردات است.
ابراهیم پیرامون
 
افزایش ضریب بازیافت مخازن نفتی با استفاده از دانش روز

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از منابع مالی و فناوری‌های جدید به‌عنوان ناجی صنعت نفت نام برد و گفت: ضریب بازیافت مخازن نفتی را می‌توان با استفاده از دانش روز از ۲۰ درصد کنونی به حدود ۲۹ درصد رساند.

 ابراهیم پیرامون در نشست تخصصی «افزایش تولید دانش‌بنیان نفت و گاز» در سومین همایش پتروتک با اشاره به اینکه حدود ۷۵ درصد نفت کشور که درصدي بسیار بالایی است، در این شرکت تولید می‌شود و قابل توجه است، اظهار کرد: این شرکت مقداری از گازهای مورد نیاز کشور را که برای مصارف خانگی و سوخت نیروگاه‌ها استفاده می‌شود، تأمین می‌کند.
 
وی با بیان اینکه امروز متأسفانه بخش زیادی از گاز تولیدی در بخش خانگی و نیروگاهی مصرف می‌شود و سهم تزریق گاز به مخازن نفتی اندک است، تصریح کرد: بر اساس برنامه تدوین‌شده شرکت ملی نفت ایران به تزریق روزانه ۳.۵ میلیارد فوت‌مکعب گاز به مخازن نیاز است تا ذخایر ثانویه به طور متوسط حدود ۶ درصد افزایش یابد، البته این ۶ درصدی که گفته می‌شود بر اساس برآوردهایی است که با توجه به مدل‌سازی‌هایی که داشته‌ایم و مطالعات دیگر به آن رسیده‌ایم.
 
استحصال ذخایر ثانویه وابسته به تزریق گاز 
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان اینکه به‌عنوان کسی که این میدان‌های را مطالعه کرده‌ام، ذخایر ثانویه و بازیافت ثانویه بسیار بدبینانه برآورد شده‌اند، بیان کرد: اگر تمهیدهای لازم فراهم شود، می‌توانیم ذخایر قابل‌توجهی را به‌عنوان ذخایر ثانویه داشته باشیم. بر اساس آمار، مقدار زیادی از ذخایر نفت ما منوط به استحصال ذخایر ثانویه و وابسته به همین تزریق گاز است.
 
پیرامون با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰۰ میلیارد بشکه نفت درجا در مخازن تحت مدیریت مناطق نفت‌خیز جنوب وجود دارد که این مقدار نفت قابل استحصال با ضریب بازیافت ۲۰ درصد برآورد شده است، تصریح کرد: از این رو با توسعه فناوری‌هایی که در دنیا رایج شده و استفاده از آنها می‌توانیم ضریب بازیافت را افزایش دهیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تأکید بر اینکه می‌توانیم ضریب بازیافت را اصولی افزایش دهیم و به حدود ۲۹ درصد برسانیم، افزود: از سوی دیگر، میدان‌های زیادی داریم که با وجود طول عمر بالایی که دارند، هنوز اطلاعات‌مان از آنها کم است و ناشناخته‌اند.
 
منابع مالی و فناوری‌های جدید ناجی صنعت نفت 
پیرامون با بیان اینکه هنوز ظرفیت عظیمی در زیر زمین داریم، اما دنیا به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی می‌رود، بنابراین نمی‌توانیم وقت تلف کنیم، اظهار کرد: دو عامل اصلی تأمین مالی و فناوری‌های جدید می‌توانند نجات‌دهنده صنعت نفت باشند. فناوری‌هایی که سبب ازدیاد برداشت و بازیافت نفت شوند و مشکلات تزریق گاز را حل کنند، همچنین فناوری‌هایی که شدت تولید را افزایش دهند.
 
وی با اشاره به اینکه در خصوص افزایش تولید و بهره‌دهی، دنیا پیشرفت‌های زیادی کرده است و ما نیز باید از این فناوری‌ها بهره‌برداری کنیم، گفت: با وجود ظرفیت‌های بالقوه‌ای که داریم، هنوز به استفاده عملی و گسترده از این فناوری‌ها نرسیده‌ایم.
 
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از صنعت نفت به‌عنوان پیشران اقتصادی کشور نام برد و با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های موجود برای تسریع در رشد اقتصادی و توسعه کشور استفاده کرد، اظهار کرد: شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در زمینه تولید بار اول در سال ۱۴۰۳ برتر شده و حدود ۲۵ قرارداد تولید بار اول را نیز واگذار کرده‌ است که مجموع ارزش این قراردادها حدود ۴ هزار میلیارد تومان است.


کد مطلب: 31108

آدرس مطلب :
https://www.naftonline.ir/news/31108/گزارشی-حضور-شرکت-ملی-مناطق-نفتخیز-جنوب-سومین-همایش-پتروتک

نفت آنلاین
  https://www.naftonline.ir