سید شمس الدین موسوی، با اشاره به طرح های افزایش ضریب بازیافت در میادین نفتی اظهار کرد: در راستای سیاستهای کلی وزارت نفت برای توسعه میادین نفت، بسته سوم قراردهای EPD و EPC امضا شد و طرح توسعه میدان گل خاری با ۱۵۶ میلیون یورو سطح الارضی و تحت الارضی آن اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پایندان تصریح کرد: این میدان نفتی از میدانهای قدیمی کشور است که بر اساس تکنولوژی جدید برای بازیافت، تولیدات آن در ۲ سال آینده به افزایش ۱۴ هزار بشکه ای می رسد.
وی افزود: علرغم محدودیتهای موجود تلاشهایی برای استفاده از ظرفیتهای داخلی برای اجرای این پروژههای صورت گرفته است؛ تحریم موجود باعث شکوفایی ظرفیت داخلی شد.
وی افزود: طرح توسعه مارون یک و چهار و گل خاری به منظور افزایش ضریب بازیافت در دست اجرا است و با توجه به زمان بندی تجهیز کارگاه و دکلهای حفاری صورت خواهد گرفت.
موسوی با اشاره به پروژه خط انتقال نفت از غرب کارون به جاسک اظهار کرد: پروژه خط لوله گوره-جاسک به گفته مقام معظم رهبری استراتژیکترین پروژه دولت نامگذاری شده، خط لولهای هزار کیلومتری است که در ۶ گستره انجام میشود.
مدیرعامل شرکت پایندان تصریح کرد: ظرفیت اجرایی پیمانکاری ساخت، طراحی مهندسی، تامین کالا و خط لوله کشوری در بشتر ظرفیت داخلی در این طرح درگیر است.
وی افزود: ساخت این خط لوله سه نکته اساسی دارد، با ساخت این لوله وابستگی نفت ایران به پایانه خارک به پایان میرسد و با انتقال
نفت از چاه به صنایع پایین دستی که در مسیر این خط لوله ایجاد میشود، زنجیرهای از ارزش افزوده ایجاد خواهد شد.
موسوی بیان کرد: یکی از نکات حائز اهمیت برای کشور سواحل مکران است که با وجود ظرفیت فراوانی خالی از سکنه است، آماده سازی این خط لوله میتواند باعث ایجاد تمرکز جمعیتی و اشتغالزایی را فراهم کند.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف این طرح میتوان به استفاده از نیروهای بومی و برای کارآفرینی و هم افزایی نیرو انسانی اشاره کرد که با ارائه آموزشهای لازم زمینه متخصص شدن نیروی کار و افزایش درآمد آنها را فراهم میکند.
موسوی با بیان تحریمهای های بین المللی تاثیر در روند این طرح ایجاد نکرده است، عنوان کرد: تحریم باعث محدودیت است، اما نوع نگاه به تحریمها مهم است، طی ۴۰ ساله اخیر ایران با تحریمهای ظالمانهای مواجه بوده است و با استناد به سخنان مقام معظم رهبری باید این تحریمها را با اتکا به ظرفیتهای داخلی خنثی کنیم.