تاریخ انتشارشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰
به گزارش نفت آنلاین به نقل از بلومبرگ، شرکت هولدینگ جی ایکس تی جی، بزرگترین شرکت پالایشگاهی ژاپن و رقیب وی ایدمیتسو کوسان هر دو اعلام کرده اند که در ماه اکتبر نفتی از ایران خریداری نکرده اند. بهارات پترولیوم هند نیز از جمله شرکت هایی است که در این ماه نفتی از ایران وارد نکرده است. همه این شرکت ها در انتظار شنیدن جمله ای از دولت های خود که هنوز مذاکراتشان با مقامات آمریکایی ادامه دارد هستند.

شرکت ها به این دلیل در ماه اکتبر از خرید نفت از ایران خودداری کرده اند که احتمال دارد این محموله ها پس از تاریخ ۴ نوامبر به دست آنها برسد. ۴ نوامبر تاریخی است که تحریم های دولت آمریکا علیه صادرات نفت ایران به اجرا گذاشته خواهد شد. اکثر مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا پس از اعلام خروج آمریکا از برجام در ماه می، تا کنون حداقل مقداری از خرید نفت خود از تهران را حفظ کرده اند.

اما پس از ۴ نوامبر، هر شرکتی که با ایران تجارت کند، خود را در معرض ریسک حذف از سیستم مالی آمریکا قرار خواهد داد. تداوم خرید نفت از ایران توسط متحدان آمریکا نظیر ژاپن بستگی به نتیجه مذاکرات با دولت ترامپ دارد که هنوز هیچ گونه معافیتی را برای کشورها از تحریم نفتی ایران در نظر نگرفته است.

هرچند سخنگویان شرکت های جی ایکس تی جی و ایدمیتسو از اظهارنظر در مورد اینکه برای بارگیری در ماه اکتبر از ایران نفت خریده اند یا نه خودداری نموده اند، اما آنها گفته اند، از هرگونه دستورالعمل دولت متبوعشان پس از اتمام مذاکرات با دولت آمریکا تبعیت خواهند کرد.

شرکت های بهارات پترولیوم و هندوستان پترولیوم هند نیز هنوز هیچ دستورالعمل روشنی از سوی دهلی نو در باره آینده معاملات با ایران دریافت نکرده اند. آمریکا و هند همچنان مشغول مذاکره بر سر موضوع خرید نفت از ایران هستند.

علاوه بر شرکت های پالایشگاهی، کشتی دارانی که کشتی های آنها به ارسال نفت ایران به مشتریان آسیایی کمک می کردند، شرکت های بیمه و همچنین بانک هایی که حمل و فروش نفت ایران کمک می کردند نیز در معرض ریسک تحریم های آمریکا قرار دارند و این مسئله بیش از پیش تجارت با ایران را پیچیده می سازد. بانک جفریز اعلام کرده، کاهش صادرات نفت ایران و ریسک اختلال در عرضه نفت سایر تولید کنندگان ممکن است در کوتاه مدت موجب افزایش قیمت نفت به بالای ۸۰ دلار شود.

ایران گفته، راه های دیگری را برای ادامه فروش نفت خود خواهد یافت. ارائه تخفیف و معاملات تهاتری از تاکتیک هایی هستند که ایران ممکن است برای حفظ حداقل بخشی از فروش نفت خود از آنها استفاده نماید. ایران قیمت رسمی نفت خام سبک خود برای ماه سپتامبر را در بازار آسیا به پایین ترین رقم در مقایسه با نفت مشابه عربستان رسانده است.

برخی از تانکرهای نفتی که حامل میعانات ایران هستند هم اکنون در نزدیکی ساحل امارات لنگر انداخته اند. به گفته تجار و کشتی داران آنها منتظر تخلیه در بندر جبل علی امارات برای استفاده در پالایشگاه های اماراتی یا انتقال تانکر به تانکر جهت ارسال به بازارهای دیگر هستند.

موسسه سیندا سکیوریتیز ماه گذشته اعلام کرد، چین، بزرگترین مشتری نفت ایران، از طریق خط لوله سینو-میانمار خرید نفت از ایران را افزایش داده است. خرید های چین از ایران از طریق نفتکش کاهش یافته است.

https://naftonline.ir/news/7954/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

0