تاریخ انتشارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸
نتوانستیم در این ۴ سال گام موثری در زمینه تبدیل متان به الفین برداریم
به گزارش نفت آنلاین، «بیژن زنگنه» وزیر نفت در سیزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: تصمیم نظام  بر پایه تحقق جهش دوم پتروشیمی است، آینده این صنعت روشن است؛ به ویژه اینکه پس از برجام شاهد شکل‌گیری فضای متفاوتی در این صنعت به لحاظ حضور شرکت‌های خارجی بودیم.

وی افزود: سال گذشته با تأمین خوراک بیشتر توانستیم میزان تولیدات وزنی و صادراتی محصولات پتروشیمی را 10 درصد افزایش دهیم؛ بنابراین می‌توان گفت صنعت پتروشیمی در این زمینه پیشتاز بوده است.

وزیر نفت تصریح کرد: دولت یازدهم در نظر دارد تا همانند دوران سال‌های 76 برای حمایت از جهش جدید تولید پتروشیمی، در نقش مباشری وارد نشود؛ به این ترتیب شرکت ملی صنایع پتروشیمی با توسعه بخش پژوهشی و فناوری، انتخاب منطقه مناسب به لحاظ آمایشی و بررسی ظرفیت‌های موجود، این صنعت را مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: بر پایه آمار و ارقام موجود به جرأت می‌توان گفت هیچ کشوری به اندازه ایران‌ خوراک کافی برای تخصیص واحدهای پتروشیمی ندارد؛ خوراک مورد نیاز این صنعت یا تولید شده یا طی اجرای طرح‌های موجود به زودی تولید می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه "روزانه 480 هزار بشکه میعانات گازی وارد مجموعه پالایشی سیراف می‌شود"، گفت: این حجم از میعانات گازی منجر به تولید 11 میلیون تن نفت شیرین می‌شود؛ به همین منظور NGL، پروپان و بوتان مورد نیاز این مجموعه در نظر گرفته شده که در صورت تقاضای مطلوب داخلی یا خارجی برای سرمایه‌گذاری تخفیف‌هایی هم در نظر گرفتیم، البته باید گفت قیمت خوراک در ایران کاملاً رقابتی است و می‌تواند سود قابل توجهی را روانه جیب سرمایه‌گذاران کند.

وی افزود: در زمینه گازهای فلر به عنوان خوراک نیز باید گفت این گازها با قیمتی تقریباً رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران و فعالان این صنعت قرار می‌گیرد.

وزیر نفت با بیان اینکه " 6 طرح به ارزش 40 میلیارد دلار طراحی کردیم که برای تأمین آن، علاوه بر منابع داخلی، به منابع خارجی نیز احتیاج است"، گفت: صندوق توسعه ملی نیز منابعی را در اختیار دارد اما تنها منبع ما به شمار نمی‌رود.

وی ادامه داد: معافیت‌های مالیاتی بلند مدت جزء مزیت‌های صنعت پتروشیمی کشور به شمار می‌رود اما آنچه دولت در نقش تصدی‌گری در نظر دارد، ایجاد اشتغال پایدار برای کشور است، البته منظور از این اشتغال، یک اشتغال حقیقی است.

زنگنه با بیان اینکه "دولت اصرار به گسترش مالکیت عمومی دارد"، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نظر دارد منطقه جدید در بندر امام خمینی (ره) و منطقه شرقی عسلویه توسعه و بسط دهد.

وی افزود: متأسفانه طی این 4 سال نتوانستیم گام موثری در زمینه تبدیل متان به الفین برداریم، اما با توجه به اینکه در نظر داریم یک زنجیره ای از تولیدات را مدیریت کنیم، می توانیم پروژه تبدیل متان به الفین را در نظر داشته باشیم و باید به توسعه زنجیره تولیدات فراورده های پایین دستی پتروشیمی توجه کنیم.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 13 میلیون تن متان از منطقه پارس جنوبی تولید می شود، بنابراین هیچ محدودیتی در تامین گاز طبیعی پروپان و بوتان برای واحدهای پتروشیمی نداریم. تسنیم

https://naftonline.ir/news/576/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

0